Csíkcsicsó

A kapcsolatról

Bogyiszló és Csíkcsicsó között hosszú évek óta élő a kapcsolat. 1990 óta a két község általános iskolájának tanárai és diákjai is találkozók, csereüdülések keretében ismerkednek közös gyökereinkkel.

Ez a kapcsolat mindkét községben hónapokon keresztül a támogatók felkeresését, anyagi erőforrások előteremtését, a vendégfogadás, kiutazás szervezésének lázas előkészítését, majd a lebonyolítását jelenti minden évben. 20-22 gyermek, 3-5 felnőtt vesz részt az egyhetes csereüdülésen.

Gyermekeink családoknál igazi székely vendéglátásban részesülhetnek.Felejthetetlen kirándulások voltak Erdély gyönyörű tájain: a Hargitán, Békás-szorosnál, Brassóban, Csíkszeredában, jártunk a Székelyföld csodás vidékein, emlékhelyein.

A csíkcsicsói gyerekek megismerkedtek Budapest nevezetességeivel (országházi látogatás), Tihanyi apátsággal, jártunk Zánkán, Balatonfüreden, Siófokon,és a festői Mecsekben túrát szerveztünk.És természetesen szűkebb környezetünk, Tolna megye nevezetes helyeit is felkerestük, versenyekkel, túrázással, bogyiszlói finomságokkal fűszerezve.

 Egy életre szóló barátságok köttetnek, családok közötti szoros kapcsolatok teremtődnek minden alkalomkor.

A filmet az iskola 25 éves évfordulójára készítettük Barátainknak, melyet Boda Zoltán igazgató személyesen adott át az ünnepélyen.